Vacatures

De Voedselbank Leiden e.o. telt circa 80 onbetaalde vrijwilligers.
Zij houden zich bezig met veel verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat alle huishouden in en om Leiden wekelijks een gratis voedselpakket krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: het ophalen van levensmiddelen, het sorteren en en inpakken van voedsel voor onze klanten, en het bemensen van de winkel. Maar ook het voeren van gesprekken met klanten, verzorgen van de administratie, uitvoeren van technische klussen, verzorgen van PR en website en het beheren van de financiën. 

Medewerker woensdagavond m/v

Op woensdagavond is een groepje van 6 à 8 vrijwilligers aan het werk bij de voedselbank.
We zijn op zoek naar iemand die kan helpen bij het samenstellen en klaarzetten van pakketten die later op de avond door een aantal klanten worden opgehaald.
De werktijden zijn van 17.00 tot bij voorkeur 21.00 uur (in overleg kan het eventueel ook van 17.00 tot 19.00 uur).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Reijnders.

Medewerkers emballage m/v

Op dinsdag- en donderdagmiddag is de voedselbank geopend voor klanten. Voor die dagen zijn we op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het verwerken van de emballage.
De werktijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Reijnders.

Medewerkers bezorgdienst m/v

Voor een aantal klanten dat niet in staat is om zelf hun pakket te komen halen hebben we een bezorgdienst opgezet. Ter uitbreiding van het bezorgteam zijn we op zoek naar een chauffeur en bijrijder die op donderdag in een bestelauto de pakketten bij die klanten thuis gaan bezorgen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Reijnders.

Vacature chauffeurs m/v

Cor Dinkela, chauffeur bij Voedselbank Leiden:

“Na mijn pensioen wilde ik graag wat nuttigs doen, en ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik werk nu sinds een dikke 2 jaar als chauffeur voor de Voedselbank: het gaat mij aan het hart dat er  verschrikkelijk veel voedselverspilling is, terwijl er zo veel mensen zijn die dit heel hard kunnen gebruiken.                                                                                                                      
Naast nuttig is het werken bij de Voedselbank ook leuk en inspirerend: je gaat om met veel verschillende mensen en hebt soms zeer interessante gesprekken met collega chauffeurs.”

Wilt u zich net als Cor graag nuttig maken voor de Voedselbank?                                                                                                

Voedselbank Leiden is dringend op zoek naar vrijwilligers die onze chauffeursploeg komen versterken. Het gaat om één dag per week. U rijdt dan samen met een collega bij onze leveranciers langs om voedsel op te halen. Spreekt het verhaal van Cor u aan, heeft u een rijbewijs en bent u bereid de handen uit de mouwen te steken?  Dan is de functie van chauffeur misschien wel wat voor u.
Als u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met Hugo Brouwer.

Contact chauffeurs:
Hugo Brouwer, voedselwerving en logistiek
+31(0)6 401 630 36
Stuur hem een mailtje

Contact vrijwilligers algemeen:
Hans Reijnders, coördinator klanten en vrijwilligers
+31(0)6 183 484 81
Stuur hem een mailtje