Vacatures

De Voedselbank Leiden e.o. telt circa 80 onbetaalde vrijwilligers.
Zij houden zich bezig met veel verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat alle klanten in en om Leiden wekelijks een gratis voedselpakket krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: het ophalen van levensmiddelen, het sorteren en en inpakken van voedsel voor onze klanten, en het bemensen van de winkel. Maar ook het voeren van gesprekken met klanten, verzorgen van de administratie, uitvoeren van technische klussen, verzorgen van PR en website en het beheren van de financiën. 

Coördinator klanten m/v

Voedselbank Leiden zoekt op korte termijn een coördinator klanten. De coördinator klanten is tevens lid van het bestuur van de voedselbank. Op dit moment zijn zo’n 400 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Dit is een heel diverse groep van klanten. Wekelijks melden zich nieuwe mensen aan en wekelijks zien wij ook mensen vertrekken, omdat zij de steun van de voedselbank niet meer nodig hebben.
De coördinator klanten moet er – in teamverband – voor zorgen dat nieuwkomers voldoen aan de toelatingscriteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Hij/zij moet er tevens voor zorgen dat de situatie van bestaande klanten regelmatig worden gecheckt om te zien of de klant nog steeds in aanmerking komt voor een pakket. Ook stimuleert hij/zij het zoeken naar nieuwe klanten.

We zoeken een stevig iemand, die soepel kan omgaan met onze klanten en tegelijk een goede koers kan bepalen en vasthouden. Kennis van de sociale wetgeving op dit gebied is een pré.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paula van Kesteren
tel. 0611233275

Medewerkers maandag m/v

Voor de maandag van 10.00 tot 14.00 uur zijn we op zoek naar mensen die willen helpen bij het sorteren en uitpakken van producten. Je werkt in een klein gezellig team.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline Idema.

Medewerkers emballage m/v

Op dinsdag- en donderdagmiddag is de voedselbank geopend voor klanten. Voor die dagen zijn we op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het verwerken van de emballage.
De werktijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline Idema.

Medewerkers bezorgdienst m/v

Voor een aantal klanten dat niet in staat is om zelf hun pakket te komen halen hebben we een bezorgdienst opgezet. Ter uitbreiding van het bezorgteam zijn we op zoek naar een chauffeur en bijrijder die op donderdag in een bestelauto de pakketten bij die klanten thuis gaan bezorgen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Reijnders.

Vacature chauffeurs m/v

Cor Dinkela, chauffeur bij Voedselbank Leiden:

“Na mijn pensioen wilde ik graag wat nuttigs doen, en ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik werk nu sinds een dikke 2 jaar als chauffeur voor de Voedselbank: het gaat mij aan het hart dat er  verschrikkelijk veel voedselverspilling is, terwijl er zo veel mensen zijn die dit heel hard kunnen gebruiken.                                                                                                                      
Naast nuttig is het werken bij de Voedselbank ook leuk en inspirerend: je gaat om met veel verschillende mensen en hebt soms zeer interessante gesprekken met collega chauffeurs.”

Wilt u zich net als Cor graag nuttig maken voor de Voedselbank?                                                                                                

Voedselbank Leiden is dringend op zoek naar vrijwilligers die onze chauffeursploeg komen versterken. Het gaat om één dag per week. U rijdt dan samen met een collega bij onze leveranciers langs om voedsel op te halen. Spreekt het verhaal van Cor u aan, heeft u een rijbewijs en bent u bereid de handen uit de mouwen te steken?  Dan is de functie van chauffeur misschien wel wat voor u.
Als u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met Hugo Brouwer.Contact chauffeurs:
Hugo Brouwer, voedselwerving en logistiek
+31(0)6 401 630 36
Stuur hem een mailtje