Vraag en antwoord

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen.

Klanten

Ja, als u een eigen huis, een auto of wat spaargeld heeft kunt u ook een voedselpakket ophalen. Later in het kennismakingsgesprek bekijken we dan voor hoe lang. Daarbij kan het hebben van een eigen huis, een auto of spaargeld een rol spelen.

Ja, Voedselbank Leiden e.o. is er voor mensen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00 tot 15.00, en op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur aan de Willem Barentszstraat 37.
Daarnaast hebben we een uitdeelpunt in de Opstandingskerk in Leiden Zuid West, aan de Aerent Bruunstraat 1. Daar kan op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een pakket gehaald worden.

U kunt elke dinsdag of donderdag uw pakket ophalen. Mocht dit niet lukken dan mag ook iemand anders het pakket voor u ophalen. U moet hem of haar dan wel uw pasje meegeven.
Als het pakket een keer niet opgehaald kan worden door u of iemand anders, moet u afbellen op nummer 06-18348481, dit nummer is bereikbaar op ma t/m vr van 09.30u-16.30u.
Als u 2 weken uw pakket niet ophaalt en ook niet doorgeeft wat daar de reden voor is, dan wordt u uitgeschreven bij de voedselbank

Zodra u zich heeft aangemeld kunt u iedere week een voedselpakket komen halen. Hoe lang dat kan hangt van uw financiële situatie af. Het kan jaren duren, bijvoorbeeld als u in de schuldsanering zit of onder bewind staat. Daarom wordt minstens één keer per jaar bekeken hoe lang u nog een pakket kunt komen halen.

Privacy Statement: De Voedselbank respecteert de privacy van de door de aanvrager verstrekte gegevens. De Voedselbank geeft de vastgelegde gegevens niet ter beschikking of inzage van derden tenzij wettelijk daartoe verplicht. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van en in overeenstemming met het realiseren van de doelstellingen van de Voedselbank.
Zie voor meer informatie: https://www.voedselbankleiden.nl/privacystatement/

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de voedselbank verdeeld wordt voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.

Nee, dat doet de voedselbank niet.

Leveranciers & Donateurs

Heel graag!
U kunt uw donatie storten op IBAN nummer NL82INGB0001152165 t.n.v. Voedselbank Leiden als u de Voedselbank in het algemeen wilt steunen. Wij zijn een door de belasting als goed doel erkende ANBI organisatie.
Als u wilt dat uw donatie uitsluitend aan voedsel besteed wordt kunt u doneren aan de Stichting Vrienden van de Voedselbank.

U kunt voedsel doneren, zolang het om houdbare en niet aangebroken producten gaat. Ook mag de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken zijn. U kunt dat brengen bij de Willem Barentszstraat 37 op maandag van 10.00 – 13.00, dinsdag van 9.00 – 15.00 uur, op woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur en op donderdag van 9.00 – 15.00 uur.

Kleine hoeveelheden
Kleine hoeveelheden (geen diepvries) kunt u ook brengen bij ons inzamelpunt bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44B in Leiden, op maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en vrijdag 9.00-12.00 uur. I.v.m. Corona is het tijdelijk niet mogelijk om producten voor de voedselbank bij de Bakkerij af te leveren.

Grote hoeveelheden
Ook grote hoeveelheden, mits de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken, kunnen wij goed gebruiken. Wij hebben een koelcel en een vriescel om uitgifte over meerdere weken te verdelen.
Als het te veel is voor ons klantenbestand brengen wij het surplus naar het centrale uitgeefpunt van alle voedselbanken van deze regio, zodat ook andere voedselbanken ervan kunnen profiteren.
Indien u zelf niet in staat bent om het voedsel bij ons te brengen, kunnen wij grotere hoeveelheden ook met onze bus komen halen. Voor afspraken daarover kunt u bellen naar 06-401 63 036.

De voedselbank deelt uitsluitend voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten uit. Voor kleding, speelgoed, maar ook witgoed en andere non-food artikelen verwijzen wij u graag door naar de Weggeefwinkel of het Warenhuis.

Doorverwijzers

Nee, dat doet de voedselbank niet.

Algemeen

Helaas ontbreekt het ons aan tijd en menskracht om scholieren te begeleiden bij hun (maatschappelijke) stage.

Bovendien staat bij ons de privacy van klanten hoog in het vaandel om begrijpelijke redenen.