Over ons

Aantal huishoudens

Het aantal huishoudens in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude dat een beroep doet op een wekelijks gratis voedselpakket is sinds het begin van de voedselbank voortdurend gestegen. In 2019 deden 739 huishoudens (1685 personen) een beroep op de voedselbank. 

Uitdeelpunten

De Voedselbank Leiden e.o. heeft uitdeelpunten in het centrum van Leiden en in Leiden Zuid-West.

Voedsel

Het voedsel is afkomstig van bedrijven, instellingen, kerken, scholen en particulieren uit de regio. Ook via het regionaal distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden worden levensmiddelen aangeleverd. Het gaat om kwalitatief goed voedsel dat via gangbare verkoopkanalen niet meer kan worden verkocht en daarom vernietigd zou worden.

Voedselbanken Nederland

Voedselbank Leiden maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. Het aantal aangesloten voedselbanken groeit nog steeds. In 2019 zijn 44 miljoen producten uitgedeeld vanuit 170 vestigingen, en waren ongeveer 151.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met ruim 12000 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit.

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl