Hoe meld ik me aan?

Aanmeldgesprek

Iedereen die denkt dat hij/zij voor een voedselpakket in aanmerking komt, kan zonder verwijzing iedere dinsdag en donderdag tussen 11.30 en 12.30 uur langskomen voor een aanmeldgesprek.

Mensen die overdag werken en niet op dinsdag of donderdag kunnen komen, kunnen een afspraak maken op de woensdagavond. Neem daarvoor contact op met de klantencoördinator op telefoonnummer 06-18348481.
Het pakket voedsel kan vervolgens elke woensdagavond opgehaald worden.

Als u zich aanmeldt moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen en is het verstandig om een ingevuld aanmeldformulier mee te nemen. Tijdens het aanmeldgesprek wordt bekeken of u tot het latere kennismakingsgesprek een voedselpakket kunt komen halen. Voor dit gesprek geven we u een schriftelijke uitnodiging.
In ieder geval krijgt u bij de aanmelding altijd direct een welkomspakket mee. Daarom is het nodig dat u 2 flinke boodschappentassen meeneemt.

 

Het aanmeldformulier kunt u hier kunt downloaden:


Kennismakingsgesprek

Omdat we maatwerk willen leveren kijken we tijdens dit gesprek of u langere tijd een pakket kunt komen halen. Daarbij wordt, aan de hand van de landelijke criteria van de Vereniging Voedselbanken Nederland, bekeken hoeveel geld u per maand overhoudt voor boodschappen.

Om dat goed te kunnen bekijken is het nodig dat u dan de financiële gegevens meeneemt die op de uitnodiging staan, zoals:

  • inkomensspecificatie (loon, uitkering of leefgeld), brief Belastingdienst over toegekende toeslagen, huur, kosten energie en water, premie zorg- en andere verzekeringen en gegevens over daadwerkelijke aflossing van schulden.  

Staan die gegevens op uw telefoon dan is dat ook goed.

Zit u in de schuldsanering of staat u onder bewind dan is een budgetplan van uw bewindvoerder voldoende.

Iedereen kan een beroep doen op de Voedselbank Leiden, ongeacht geloof, huidskleur of nationaliteit. Ook maakt het ons niet uit wat de reden is voor een beroep op de voedselbank.

Contact:
+31(0)6 183 484 81
ma-vr 09.30u-16.30u
Stuur een mailtje